2015. február 2., hétfő

Sajttorta

Nagyon szeretem a sajttortát, igazi klasszikus. Gyakran kértem ilyet étteremben, de soha nem próbálkoztam az elkészítésével. Aztán rátaláltam erre a receptre, Kiss Kálmán facebook oldalán és gondoltam kipróbálom. Nagyon jól sikerült, ízletes, könnyű és nem is nehéz elkészíteni. 


Hozzávalók:
  • 50 dkg mascarpone
  • 25 dkg görög joghurt
  • 3 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 db citrom héja
  • 3 ek étkezési keményítő
  • 2 csomag zabkeksz
  • 10 dkg vaj

A vajat megolvasztjuk és hozzáadjuk az összetört kekszhez, a keveréket egy tortaformába tesszük, jól lenyomkodjuk, úgy, hogy a tortaforma falára is jusson. A többi hozzávalót, azaz a mascarponét, a joghurtot, a tojásokat illetve a tojássárgáját, porcukrot, vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és az étkezési keményítőt elkeverjük és robotgép segítségével. Ezt a masszát ráöntjük a kekszalapra. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A sütő aljába egy tepsit helyezünk, amit félig megtöltünk forró vízzel, a tortát középre egy rácsra helyezzük. A tortát kb 1-1,5 órán át sütjük. Ha elkészült hagyjuk kihűlni. Én friss málnával tálaltam.


Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése