Nagyon szeretem a sajttortát, igazi klasszikus. Gyakran kértem ilyet étteremben, de soha nem próbálkoztam az elkészítésével. Aztán rátaláltam erre a receptre, Kiss Kálmán facebook oldalán és gondoltam kipróbálom. Nagyon jól sikerült, ízletes, könnyű és nem is nehéz elkészíteni.
Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- 25 dkg görög joghurt
- 3 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 15 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 db citrom héja
- 3 ek étkezési keményítő
- 2 csomag zabkeksz
- 10 dkg vaj
A vajat megolvasztjuk és hozzáadjuk az összetört kekszhez, a keveréket egy tortaformába tesszük, jól lenyomkodjuk, úgy, hogy a tortaforma falára is jusson. A többi hozzávalót, azaz a mascarponét, a joghurtot, a tojásokat illetve a tojássárgáját, porcukrot, vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és az étkezési keményítőt elkeverjük és robotgép segítségével. Ezt a masszát ráöntjük a kekszalapra. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A sütő aljába egy tepsit helyezünk, amit félig megtöltünk forró vízzel, a tortát középre egy rácsra helyezzük. A tortát kb 1-1,5 órán át sütjük. Ha elkészült hagyjuk kihűlni. Én friss málnával tálaltam.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése