2014. február 24., hétfő

Mexikói csirkeleves

Ezt a nagyon ízletes és izgalmas levest először egy étteremben ettem. Keresgéltem a neten és találtam pár jónak tűnő receptet,majd kiválasztottam egyet,kicsit kiegészítettem és egy rendkívül finom leves lett a végeredmény. Remélem Nektek is ízleni fog. :)


Hozzávalók (4-6 személynek) :
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 konzerv kukorica
  • 1 konzerv bab
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 25 dkg csirkemellfilé
  • 1 db paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors,koriander
  • 2 db húsleves kocka
  • fél lime leve
  • chili
  • olaj
  • víz
Az apró kockára vágott hagymát olajon megdinszteljük,borsozzuk. Hozzáadjuk a fokhagymát majd az apróra vágott csirkemellfilét, fehéredésig pirítjuk. Ekkor jöhet a kukorica, bab, kaliforniai paprika, paradicsom kis kockákra vágva, együtt pirítjuk őket pár percig majd felöntjük annyi vízzel amennyi levest szeretnénk. Ha felforrt belemorzsoljuk a húsleves kockákat, hozzáadjuk a chilit ízlés szerint, a fél citrom levét és a koriandert. Készre főzzük. Tejföllel és pirított tortilla darabokkal tálaljuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése