2014. augusztus 12., kedd

Kakaós csiga

Egyik reggel nagyon megkívántam a kakaós csigát és szerettem volna valami nagyon gyors változatot, ami hamar megvan és már ehetem is a saját készítésű csigákat. Barbi konyhája volt az a blog, ahol ráakadtam a receptre. Rögtön el is készítettem és nekem nagyon ízlik ez a szupergyors megoldás. Ízlés szerint lehet diósat, fahéjasat is készíteni, ahogy kedvünk tartja. 


Hozzávalók:

Tésztához:
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 0,5 dl tej
  • 5 ek olaj
  • 10 dkg porcukor
  • csipet só
  • fél cs sütőpor
Töltelékhez:
  • olaj a tészta kenéséhez
  • 4 ek porcukor
  • 2 ek kakaópor


A túrót és a porcukrot robotgéppel összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet és az olajat is. Ha ezzel készen vagyunk, kézzel beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. Az így elkészült tésztát, lisztezett felületet kinyújtjuk és megkenjük olajjal. A kakaót összekeverjük a porcukorral és ezzel a keverékkel megszórjuk a kinyújtott tésztánkat. Feltekerjük és kb 2 cm-es csigákat vágunk belőle, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk. Előmelegített sütőben, 180 fokon 20 percig sütjük. A teteje nem lesz piros, hanem halvány marad, de ne izguljunk így lesz a jó, mivel így puha marad. Tálaláskor a tetejét szórjuk meg porcukorral. Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése