Még a nyári melegben is jól esik egy zsenge, könnyű, ízletes borsóleves. Anyukámtól tanultam ezt a nagyon gyors és egyszerű változatot.
Hozzávalók:
- 40 dkg borsó
- 2 db répa
- 2 db fehérrépa
- 1 karalábé
- olaj
- ízvarázs
- cukor
- liszt
- 1 tojás
- só
- víz
A répákat felkarikázzuk, a karalábét vékony csíkokra szeleteljük. A fazékba olajat öntünk és beledobjuk a zöldségeket, rá kb 1 kávéskanál ízvarázs és 1 kávéskanál cukor. Kevergetem majd mehet bele fél dl forró víz, majd lefedve kb 5 percig párolom (ekkor ropogós lesz a zöldség, ha teljesen puhára szeretnénk, akkor tovább főzzük). Ha megpároltuk a zöldséget mehet bele a borsó is, én fagyasztott borsót használok. Felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk és 4-5 percig forraljuk, majd megkóstoljuk. Én szoktam bele nokedlit is szaggatni, 1 tojáshoz annyi lisztet teszünk, amennyit felvesz és picit sózzuk, majd beleszaggatjuk a levesbe és megvárjuk míg feljön. Ha van otthon tegyünk bele petrezselyemzöldet is, mert nagyon feldobja. Aztán már ehetjük is a zsenge borsólevest. Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése