2014. július 29., kedd

Borsóleves

Még a nyári melegben is jól esik egy zsenge, könnyű, ízletes borsóleves. Anyukámtól tanultam ezt a nagyon gyors és egyszerű változatot. 


Hozzávalók:
  • 40 dkg borsó
  • 2 db répa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 karalábé
  • olaj
  • ízvarázs
  • cukor
  • liszt
  • 1 tojás
  • víz
A répákat felkarikázzuk, a karalábét vékony csíkokra szeleteljük. A fazékba olajat öntünk és beledobjuk a zöldségeket, rá kb 1 kávéskanál ízvarázs és 1 kávéskanál cukor. Kevergetem majd mehet bele fél dl forró víz, majd lefedve kb 5 percig párolom (ekkor ropogós lesz a zöldség, ha teljesen puhára szeretnénk, akkor tovább főzzük). Ha megpároltuk a zöldséget mehet bele a borsó is, én fagyasztott borsót használok. Felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk és 4-5 percig forraljuk, majd megkóstoljuk. Én szoktam bele nokedlit is szaggatni, 1 tojáshoz annyi lisztet teszünk, amennyit felvesz és picit sózzuk, majd beleszaggatjuk a levesbe és megvárjuk míg feljön. Ha van otthon tegyünk bele petrezselyemzöldet is, mert nagyon feldobja. Aztán már ehetjük is a zsenge borsólevest. Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése