Nagyon különleges ez az étel. Be kell látni, hogy nem tartozik az olcsó fogások közé, én is ritkán készítem de megéri alkalmanként rászánni, mert az ízvilág kárpótol.
Hozzávalók:
- 50 dkg marha bélszín
- 3 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 ek mustár
- 3 ek olaj
- fél mokkáskanál bors
- 3 friss tojássárgája
- 8 dkg puha vaj
- 1 ek ketchup
- 2 teáskanál pirospaprika
- néhány csepp worchester szósz
- só
Páchoz:
- mustár
- bors
- olaj
A húst nagyobb csíkokra vágjuk. 24 órával az elkészítés előtt bepácoljuk a mustár, olaj, bors keverékbe és jól összeforgatjuk. Légmentesen lezárjuk az edényt és hűtőbe tesszük. Másnap húsdarálón ledaráljuk a megpucolt vöröshagymákat és fokhagymákat, majd jöhet a pácolt hús ledarálása is. Ha ezzel megvagyunk hozzáadjuk a többi hozzávalót, az 1 ek mustárt, a fél mokkáskanál borsot, a sót, az 1 ek ketchupot, a 2 teáskanál pirospaprikát, a worchester szószt, a 3 ek olajat, a 8 dkg puha vajat és a 3 db friss tojássárgát. Ügyeljünk rá, hogy a tojás nagyon friss legyen. Ezt az egész masszát nagyon jól elkeverjük kézzel és megkóstoljuk. A tetejére öntsünk vékony rétegben olajat, hogy ne barnuljon meg a hús és fedjük le, így tároljuk a hűtőben. Sok zöldséggel és pirítóssal tálaljuk. Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése