2014. szeptember 4., csütörtök

Tatárbifsztek

Nagyon különleges ez az étel. Be kell látni, hogy nem tartozik az olcsó fogások közé, én is ritkán készítem de megéri alkalmanként rászánni, mert az ízvilág kárpótol. 


Hozzávalók:
  • 50 dkg marha bélszín 
  • 3 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mustár
  • 3 ek olaj
  • fél mokkáskanál bors
  • 3 friss tojássárgája
  • 8 dkg puha vaj
  • 1 ek ketchup
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • néhány csepp worchester szósz
Páchoz:
  • mustár
  • bors
  • olaj
A húst nagyobb csíkokra vágjuk. 24 órával az elkészítés előtt bepácoljuk a mustár, olaj, bors keverékbe és jól összeforgatjuk. Légmentesen lezárjuk az edényt és hűtőbe tesszük. Másnap húsdarálón ledaráljuk a megpucolt vöröshagymákat és fokhagymákat, majd jöhet a pácolt hús ledarálása is. Ha ezzel megvagyunk hozzáadjuk a többi hozzávalót, az 1 ek mustárt, a fél mokkáskanál borsot, a sót, az 1 ek ketchupot, a 2 teáskanál pirospaprikát, a worchester szószt, a 3 ek olajat, a 8 dkg puha vajat és a 3 db friss tojássárgát. Ügyeljünk rá, hogy a tojás nagyon friss legyen. Ezt az egész masszát nagyon jól elkeverjük kézzel és megkóstoljuk. A tetejére öntsünk vékony rétegben olajat, hogy ne barnuljon meg a hús és fedjük le, így tároljuk a hűtőben. Sok zöldséggel és pirítóssal tálaljuk. Jó étvágyat! :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése