Régen ettem már kínait, így kedvet kaptam hozzá, hogy azt készítsek ebédre. Egy zöldséges változatot főztem, mert ettől sokkal ízletesebb az étel és kiadósabb is. Mindenféle zöldséget tehetünk bele, nekem most paprika, paradicsom és hagyma volt itthon, így most egy ilyen változat született. A recept nagyon egyszerű és gyors.
Hozzávalók (2 személyre):
- 30 dkg marha felsál
- 1 fej vörös hagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 db paradicsom
- újhagyma
- szójaszósz
- bors
- 1 bögre rizs
- 2 bögre víz
- olaj
A rizzsel kezdjük. Egy lábasban kevés olajon fehéredésig pirítjuk a rizs szemeket. Ha ez kész egészen kicsire vesszük a lángot és felöntjük forró vízzel. Ekkor izésítjük egy kis sóval. Lefedve további 10 percig főzzük. Közben néha megkeverjük és figyelünk, hogy le ne égjen. Felvágjuk a zöldségeket, majd egy serpenyőben, kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát egy kis borssal. Ezután mehet bele a csíkokra vágott marha hús, amit hirtelen megpirítunk. Ha ez kész mehet bele a szójaszósz, ízlés szerint, de azért figyeljünk, hiszen nagyon sós :) Majd jöhet a paprika és a paradicsom, az egészet átforgatjuk és már kész is az ebéd. Az így elkészült szójás, zöldséges marhát friss újhagymával és rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése