2014. október 1., szerda

Tengeri halfilé majonézes-hagymás burgonyával

Szerintem a hal és a majonézes burgonya tökéletesen passzol egymáshoz. Sokszor szoktam készíteni együtt, de a majonézes burgonya tökéletes választás lehet sült húsokhoz, rántott zöldségekhez egyaránt. A recept szokás szerint egyszerű és gyors. :) 


Hozzávalók:
  • tengeri halfilé 
  • 4 db közepes burgonya
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 4 ek majonéz 
  • 2 ek mustár
  • bors
  • porcukor
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
A burgonyákat megpucoljuk, megmossuk és apró kockákra vágjuk. Sós vízben készre főzzük. Amíg fő a hagymát is megpucoljuk, megmossuk, félbevágjuk és nagyon vékony szeletekre aprítjuk, majd egy tálba tesszük és megsózzuk, ez azért jó mert így ropogós marad. A megfőtt burgonyát egy tálcára helyezzük és hűlni hagyjuk. Közben elkészítjük a szószt. Egy tálban összekeverjük a majonézt, a mustárt, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy kevés porcukrot, majd pedig a tejfölt. Megkóstoljuk, ha kell még hozzá valami azt pótoljuk, aztán mehet bele a kinyomkodott hagyma és a kihűlt burgonya. Jól összeforgatjuk. A halfiléket ketté vágjuk és fűszerezzük ízlés szerint, én magyaros fűszerkeveréket illetve borsot használtam. Majd egy forró serpenyőben kevés olajon megsütjük. Figyeljünk, hogy mind a két oldala szép aranybarnára piruljon. Az elkészült halfiléket, majonézes burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése