Ha nagyon gyors, egyszerű de annál finomabb édességre vágyunk, akkor a túrófánk a legjobb választás. Porcukorral és ízlés szerinti lekvárral fogyasszuk. Nálunk nagy kedvenc. A receptet az interneten találtam, kipróbáltam és azóta csak így készítem :)
Hozzávalók:
- 50 dkg tehéntúró
- 3 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 8 dkg porcukor
- 23 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 dl olaj
- csipet só
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgájához adjuk a porcukrot, túrót és a vaníliás cukrot, elkeverjük. Majd jöhetnek a száraz hozzávalók, a lisztet keverjük el a sütőporral és adjuk a keverékhez, végül mehet bele a tojásfehérje. Az olajat öntsük egy lábasba és melegítsük fel. Én két kanál segítségével formáltam kis gombócokat és így sütöttem minden oldalukat aranybarnára. Porcukorral és baracklekvárral tálaltam. Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése