2014. október 24., péntek

Túrófánk

Ha nagyon gyors, egyszerű de annál finomabb édességre vágyunk, akkor a túrófánk a legjobb választás. Porcukorral és ízlés szerinti lekvárral  fogyasszuk. Nálunk nagy kedvenc. A receptet az interneten találtam, kipróbáltam és azóta csak így készítem :) 


Hozzávalók:
  • 50 dkg tehéntúró
  • 3 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 dkg porcukor
  • 23 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 dl olaj
  • csipet só
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgájához adjuk a porcukrot, túrót és a vaníliás cukrot, elkeverjük. Majd jöhetnek a száraz hozzávalók, a lisztet keverjük el a sütőporral és adjuk a keverékhez, végül mehet bele a tojásfehérje. Az olajat öntsük egy lábasba és melegítsük fel. Én két kanál segítségével formáltam kis gombócokat és így sütöttem minden oldalukat aranybarnára. Porcukorral és baracklekvárral tálaltam. Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése