Nem vagyok nagy leveses, de van mikor kimondottan kívánom a leveseket. Főleg ebben a hideg őszies időben esik jól egy tál forró leves. Már több receptet is kipróbáltam, de ez ízlett a legjobban. Erre a kincsre a nosalty oldalán találtam rá és egyszerűen imádom.
Hozzávalók:
- 4 fej vöröshagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál finomliszt
- 2 dl zöldség alaplé
- 1 csokor petrezselyem
- 1 l víz
- 3 dl habtejszín
- 1 tk kurkuma
- só
- bors
- 5 dkg vaj
- 2 ek olaj
Nekem sajnos nem volt itthon zöldség alaplevem, úgyhogy én ezt úgy pótoltam, hogy az 1 liter vízhez hozzákevertem egy kevés ízvarázst. Így is remek lett, de ezt húsleveskockával is helyettesíthetjük. Egy fazékban felolvasztjuk a vajat és hozzáadjuk az olajat is, majd belerakjuk a karikára vágott vöröshagymát és az apróra vágott fokhagymát. Megdinszteljük őket, és mehet bele a kurkuma illetve az apróra vágott petrezselyemzöld fele. Kicsit összeforgatjuk és hozzáadjuk a 2 evőkanál lisztet, amit kevergetünk kb 1 percig. Ha ezzel megvagyunk beleöntjük az 1 liter ízvarázsos vizünket (zöldségalaplé) és borssal ízesítjük, majd 10 percig lassú tűzön főzzük. Utána következhet a tejszín, amit jól elkeverünk és az egész levest felforraljuk. Ha elkészült beledobjuk a maradék petrezselyemzöldet is. Az így elkészült hagymalevest sajtos pirítóssal tálaljuk. Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése