2014. április 17., csütörtök

Albán krémes

Anyukám találta ezt a receptet az interneten és mikor hazamentem, akkor mutatta, hogy mit szólok hozzá. Nagyon tetszett és ki is próbáltuk rögtön. Nekünk nagyon ízlett, könnyű a pudingos krém és a hab, a tészta pedig pont megfelelő állagú. Másnap talán még finomabb volt, összeértek az ízek és nagyon szépen elkülönültek a szintek. 


Hozzávalók:

Tésztához:
  • 7 db tojás sárgája
  • 20 dkg cukor
  • 12 evőkanál víz
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • csipet só
Krémhez:
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 0,5 l víz
  • 7 db tojásfehérje
  • csipet só
Habhoz:
  • 5 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor


Először a tésztát készítjük el. A tojássárgákat összekeverjük a vízzel, a csipet sóval és a cukorral. A száraz összetevőket elkeverjük egymással, azaz a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaóport, majd belekeverjük a tojásos masszába. Kivajazott, lisztezett tortaformába vagy tepsibe öntjük. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és tűpróbáig sütjük. Amíg sül elkészítjük a krémet. A tojásfehérjéket felverjük a sóval. A vízben megfőzzük a pudingot, a cukorral és amíg még meleg belekeverjük a tojásfehérje habot. A megsült tésztára rákenjük a krémet, elegyengetjük és a kikapcsolt sütőbe visszatesszük 5 percre. Ez idő alatt felverjük a tejszínhabot a cukorral és a kihűlt süteményre kenjük. Kakaóporral díszítjük. Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése