Anyukám találta ezt a receptet az interneten és mikor hazamentem, akkor mutatta, hogy mit szólok hozzá. Nagyon tetszett és ki is próbáltuk rögtön. Nekünk nagyon ízlett, könnyű a pudingos krém és a hab, a tészta pedig pont megfelelő állagú. Másnap talán még finomabb volt, összeértek az ízek és nagyon szépen elkülönültek a szintek.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 7 db tojás sárgája
- 20 dkg cukor
- 12 evőkanál víz
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- csipet só
Krémhez:
- 4 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 0,5 l víz
- 7 db tojásfehérje
- csipet só
Habhoz:
- 5 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
Először a tésztát készítjük el. A tojássárgákat összekeverjük a vízzel, a csipet sóval és a cukorral. A száraz összetevőket elkeverjük egymással, azaz a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaóport, majd belekeverjük a tojásos masszába. Kivajazott, lisztezett tortaformába vagy tepsibe öntjük. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és tűpróbáig sütjük. Amíg sül elkészítjük a krémet. A tojásfehérjéket felverjük a sóval. A vízben megfőzzük a pudingot, a cukorral és amíg még meleg belekeverjük a tojásfehérje habot. A megsült tésztára rákenjük a krémet, elegyengetjük és a kikapcsolt sütőbe visszatesszük 5 percre. Ez idő alatt felverjük a tejszínhabot a cukorral és a kihűlt süteményre kenjük. Kakaóporral díszítjük. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése