A hummusz egy közel-keleti étel, ami nagyon egészséges és tápláló. Tele van vitaminokkal. Lehet kenyérrel vagy pitával tálalni és nagyon illenek hozzá a különböző zöldségek. Hidegen és melegen is lehet fogyasztani, személy szerint nekem hidegen jobban ízlik. A receptet az interneten találtam, nagyon megtetszett, mert gyors és könnyen elkészíthető.
Hozzávalók (4 adag) :
- 2 db csicseriborsó konzerv
- 4 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál tahini
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál római kömény
- bors, só
- 1 kisebb citrom leve
- 0,5 dl víz
Először a tahinit és a citromlevet összekeverjük robotgéppel, egy nagyon sűrű masszát fogunk kapni, ne ijedjünk meg, ilyennek kell lennie. Majd mehet hozzá az olívaolaj, a fokhagyma, a só, a bors, a római kömény és az egészet 20 másodpercig keverjük a géppel. Ha ezzel elkészültünk a lecsepegtetett, megmosott csicseriborsó felét hozzáadjuk a keverékhez és pürésítjük, majd jöhet a másik fele illetve a víz fokozatosan adagolva, ha túl sűrűnek érezzük, mehet bele még egy kis víz. Ha kész kiszedjük egy tálba a hummuszt olívaolajjal meglocsoljuk és megszórjuk pirospaprikával. Zöldségekkel és friss kenyérrel tálaljuk,de ez változhat ki hogyan szereti. Jó étvágyat! :)
Hummusz hajó :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése