Spanyolországi nyaralás során kóstoltam először ezt az édességet és nagyon ízlett. Valamelyik nap eszembe jutott, hogy úgy ennék ilyet. Utánanéztem az interneten, találtam egy nagyon jó receptet, elkészítettem és bevált, nagyon finom!
Hozzávalók: (4 adag)
Tészta:
- 2,5 dl víz
- 2 evőkanál barna cukor
- csipet só
- 8 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- 2 tojás
- olaj a sütéshez
- fahéjas cukor a szóráshoz
- csokoládé szósz a mártogatáshoz (elhagyható)
Csokiszósz:
- 0,6 dl tejszín
- 0,6 dl tej
- 1 evőkanál cukor
- 2 dkg vaj
- 10 dkg étcsokoládé
A vizet, a cukrot, a sót és a vajat tegyük bele egy lábasba és kezdjük el forralni. Ha felforrt, tegyük bele a lisztet és addig keverjük, amíg egy nagy gombócot nem kapunk. Ekkor vegyük le a tűzről és hagyjuk kicsit hűlni, majd mehet bele a 2 tojás egyenként, jól keverjük el (robotgéppel sokkal egyszerűbb). Ha ezzel kész vagyunk, forrósítsuk fel az olajat és a tésztát tegyük bele egy habzsákba, amire csillagformájú véget tettünk. Ennek segítségével nyomjuk az olajba a tésztát, kb 4-8 cm hosszúságú fánkokat készítsünk, egy olló segítségével könnyen le tudjuk vágni a habzsákból kinyomott fánkcsíkokat. 2-3 perc alatt megsülnek, ahogy aranybarna már ki is vehetjük. Egy tányért béleljünk ki papírtörlővel és erre tegyük a forró churrosokat, amit még melegen szórjunk meg a fahéjas cukorral. A csokiszósz elkészítéséhez tegyük egy lábasba a tejszínt, tejet, vajat és a cukrot és forraljuk össze. Ha kész akkor öntsük rá a kockára tört csokira, hagyjuk elolvadni a csokikat és keverjük össze. Először eléggé folyékony állagú, de ahogy hűl olyan arányban sűrűsödik be.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése