2014. május 1., csütörtök

Krumplis tészta

Nekem a krumplis tészta régi nagy kedvenc. Mindig mikor a nagymamám kérdezte mit kérek ha hozzájuk megyek nyaralni mondtam, hogy meggylevest és krumplis tésztát, a két nagy kedvencemet :) Azóta már eltelt egy kis  idő és most már magamnak készítek, hiszen nagyon gyors, laktató és ízletes. 


Hozzávalók (4 adag):
  • 70 dkg burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 40 dkg kocka tészta
  • olaj
  • só, bors
  • pirospaprika
A krumplit meghámozzuk, megmossuk és apró kockára vágjuk. A hagymát szintén apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk. Ha már megdinsztelődött levesszük a tűzről megszórjuk pirospaprikával, jól elkeverjük és hozzáadjuk a krumplikat illetve annyi vizet, hogy éppen ellepje. Majd visszatesszük a tűzre és puhára főzzük. Közben feltesszük egy másik edényben a vizet forrni, amit sózunk és öntünk bele egy kis olajat, hogy a tészta ne ragadjon össze, ha forr tegyük bele a tésztát és főzzük készre. Ha a krumpli már puha akkor törjük össze egy krumplitörővel, ízesítsük még ízlés szerint ha szükséges és keverjük hozzá a megfőtt, lecsepegtetett tésztát. Savanyúsággal találjuk. Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése