2014. május 8., csütörtök

Salsa szósz tortilla chipsszel

Nagyon szeretem a szószokat, mártogatósokat. Gyorsan elkészülnek, remek vendégvárók, vagy nasik az esti filmezéshez. Néha azért szabad bűnözni ilyen finomságokkal! A salsa szószt nagyon sokkféleképpen készítik, én most a saját verziómat mutatom be, ahogyan én csinálom. 


Hozzávalók:
  • 2 db paradicsom
  • 1 db vörös hagyma
  • só, bors
  • 1 db chili paprika
  • fél lime leve
  • 1 ek ketchup
  • koriander
A paradicsomokat apró kockára vágjuk, ugyanezt tesszük a hagymával is. Én szeretem ha darabos, de aki nem szereti, nyugodtan botmixerrel összepürésítheti az egészet vagy csak a felét, a másik felét pedig darabosan hagyja, ki hogyan szereti. Tehát az összevágott hagymát és paradicsomot egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kevés korianderrel ha van friss az még jobb, hozzáadjuk az apróra vágott chilit és a ketchupot is. Az egészet összekeverjük és már ehetjük is. Én sima sós torilla chipset vettem hozzá, de lehet más ízesítést is választani. Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése