2014. május 24., szombat

Ropogós saláta, grillezett csirkemellel és tarjával

Végre itt a nyár, beköszöntött a jó idő, a napsütés. Aki teheti menjen ki a szabadba napozni, pihenni. Nem tudom ki, hogy van vele de én nagyon szeretek grillezni. Az egésznek van egy sajátos hangulata és a grillezés során teljesen mást ízt kapnak a húsok.


Hozzávalók (4-5 személyre):

Húsok:
  • 5 szelet sertés tarja 
  • 7 szelet csirkemell
  • olaj
  • bors
  • magyaros fűszerkeverék
Saláta:
  • 1 fej jégsaláta
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 3 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • citrom
  • bors
  • olíva olaj
  • 1 tk mustár

A húsokat megfűszerezzük, összekeverjük a sót, a borsot és a magyaros fűszerkeveréket olajjal és ezzel bedörzsöljük a húsokat. Tetszőleges a fűszerezés, mindenki saját ízlésének megfelelően ízesítsen, lehet például rozmaringot, kakukkfüvet is használni. Hagyjuk kicsit állni a fűszerekbe a húst és míg áll elkészíthetjük a salátát. Vágjuk össze a jégsalátát, a paprikákat, a paradicsomot és tegyük egy tálba. Egy másik edényben keverjünk össze 2 evőkanál olíva olajat, 2 evőkanál citromlével, sóval, borssal és egy tk mustárral. Majd az egészet öntsünk rá a salátára és keverjük össze. Ha kész elkezdhetjük sütni a húsokat arany barnára a grillen. Ha elkészült a hús, a friss salátával találjuk. Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése