2014. május 12., hétfő

Házi hamburger

Nagyon szeretem a hamburgert, nem is gondolnánk milyen jó magunknak elkészíteni otthon. Isteni finom lesz és azt teszünk bele, amit csak szeretnénk! A zsömlét nem én készítettem, hanem vásároltam, de ha valaki kedvet érez nyugodtan megcsinálhatja magának a bucit is.


Hozzávalók (6 db hamburger):

Húspogácsa:
  • 0,5 kg darált marhahús
  • 2 ek mustár
  • 1 kk pirospaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 db tojás 
  • olaj a sütéshez
Szósz:
  • 2 ek mustár
  • 1 ek méz
  • 2 ek olaj 
Tálaláshoz:
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 6 szelet sajt
  • 4 db újhagyma
  • jalapeno
  • majonéz
A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a sót, borsot, egy kiskanál pirospaprikát, a 2 evőkanál mustárt illetve a lereszelt fokhagymát. Jól összedolgozzuk az egészet és 6 db kb 2 cm magasságú húspogácsát formálunk belőle, amit egy forró serpenyőben, kevés olajon sütünk meg. A serpenyő tényleg legyen forró, ekkor mehet bele az olaj és a húspogácsák, amiket lenyomkodunk egy lapáttal, hogy jól át tudjon sülni, ez azért is fontos, mert így nagyobb felületen tud sülni a hús. 4-4 percig süssük mind  a két oldalát. Míg sül összekeverhetjük a szószt, amihez egy edénybe tesszük a mustárt, a mézet és az olajat, jól elkeverjük. A hamburger zsömlét vágjuk félbe és a serpenyőben pirítsuk meg kicsit. Ezután a hamburger zsömle aljára kenjünk egy kis szószt, majd mehet rá egy húspogácsa, arra a sajt addig míg meleg, hogy rá tudjon kicsit olvadni. Ezután ízlés szerint a zöldségek, én paradicsomot, újhagymát, paprikát használtam, illetve jalapeno-t. A zsömle tetejét pedig majonézzel kentem meg és így tettem a hamburger tetejére. De választhatunk ketchupot is, ki amit szeret. Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése