2014. május 22., csütörtök

Bodzaszörp

Itt a bodza szezon és mint minden évben, idén is kihagyhatatlan a házi bodzaszörp. Hűtve, jéggel kínálva a legjobb. Főleg, hogy most már a nyár is ideért, a melegben pedig még jobban esik egy kis hideg finomság.


Hozzávalók (3 l ):
  • 2 db citrom
  • 4-5 db bodzavirág
  • 4 evőkanál cukor
  • víz
Veszünk egy 3 literes üveget, belefacsarjuk egy citrom levét, hozzáadjuk a 4 evőkanál cukrot (ezen lehet változtatni, ki mennyire szereti édesen vagy kevésbé édesen, tehát ízlés szerint), majd felöntjük hideg vízzel és addig kevergetjük, míg a cukor elolvad. Ha ez kész akkor, a másik citromot is megmossuk, felkarikázzuk és beletesszük az üvegbe. A tetejére pedig jöhetnek az illatos bodzavirágok. Fontos, hogy lehetőség szerint kertből szedjük a bodzát, hiszen akkor a legjobb ha nem mossuk meg. Fedjük le egy kistányérral vagy fóliával és hagyjuk állni 1-2 napig. Ha kész szűrjük le és tegyük hűtőbe. Hidegen a legfinomabb. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése