2014. április 7., hétfő

Tápióka puding eperrel

Már nagyon régóta ki szerettem volna próbálni a tápiókát. Először a Miért éppen Minnesota című filmben hallottam és elkezdett érdekelni, hogy milyen lehet, de nem tudtam sehol beszerezni. Aztán egyik nap vásárolgattam és találtam tápióka gyöngyöt, rögtön ki is próbáltam és nagyon megtetszett, hihetetlenül gyors és egyszerű édesség. Nekem nagyon ízlik, tejberizs szerű, sűrű pudingot kapunk ha elkészült, gyümölccsel a legfinomabb szerintem de tehetünk rá fahéjat, kakaót vagy ehetjük simán is. 


Hozzávalók (4 adag):
  • 10 dkg tápióka gyöngy
  • 2 dl víz
  • 4 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
A tápióka gyöngyöt felöntjük a 2 dl vízzel és állni hagyjuk kb 10-15 percet, míg megszívja magát a vízzel. Mikor megszívta magát beleöntjük egy edénybe, hozzáadjuk a tejet, a vaníliás cukrot és a cukrot. Közepes hőmérsékleten főzzük, addig míg be nem sűrűsödik. Ha kész levesszük a tűzről és tejszínnel dúsítjuk. Én eperrel tálaltam de bármi mással is nagyon finom. Jó étvágyat! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése