Ez a tejberizs recept valami elképesztő, nagyon szeretem, krémes, lágy. Önmagában is nagyon finom, de feldobhatjuk egy kis gyümölccsel. Melegen és hidegen egyaránt fogyaszthatjuk, bár most a nagy melegben talán jobban esik hidegen. Úgyhogy akkor lássuk a csodareceptet :)
Hozzávalók:
- 7 dl tej
- 6 dkg cukor
- csipet só
- 1 db vaníliás cukor
- citrom héj
- 15 dkg rizs
- 3 dl tejszín
A tejet felforraljuk a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval és 2 kis darabka citromhéjjal, figyeljünk, hogy a citromnak a fehér része ne kerüljön bele mert az keserű. Ha felforrt beleszórjuk a rizst és kis lángon kevergetve 20-25 percig főzzük, míg sűrű nem lesz, illetve a rizs meg nem puhul. Ha kész vegyük ki belőle a citromhéjat és hűtsük le kicsit. Míg hűl verjünk habbá 1,5 dl tejszínt. Ha kicsit meghűlt lazítsuk 1,5 dl tejszínnel, amivel jól keverjük el, majd mehet bele a felvert tejszínhab is. Én eperrel tálaltam, de bármilyen más gyümölccsel is nagyon finom. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése