2014. június 9., hétfő

Legkrémesebb tejberizs

Ez a tejberizs recept valami elképesztő, nagyon szeretem, krémes, lágy. Önmagában is nagyon finom, de feldobhatjuk egy kis gyümölccsel. Melegen és hidegen egyaránt fogyaszthatjuk, bár most a nagy melegben talán jobban esik hidegen. Úgyhogy akkor lássuk a csodareceptet :) 


Hozzávalók:
  • 7 dl tej
  • 6 dkg cukor
  • csipet só
  • 1 db vaníliás cukor
  • citrom héj
  • 15 dkg rizs
  • 3 dl tejszín
A tejet felforraljuk a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval és 2 kis darabka citromhéjjal, figyeljünk, hogy a citromnak a fehér része ne kerüljön bele mert az keserű. Ha felforrt beleszórjuk a rizst és kis lángon kevergetve 20-25 percig főzzük, míg sűrű nem lesz, illetve a rizs meg nem puhul. Ha kész vegyük ki belőle a citromhéjat és hűtsük le kicsit. Míg hűl verjünk habbá 1,5 dl tejszínt. Ha kicsit meghűlt lazítsuk 1,5 dl tejszínnel, amivel jól keverjük el, majd mehet bele a felvert tejszínhab is. Én eperrel tálaltam, de bármilyen más gyümölccsel is nagyon finom. Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése