Nagyon finom és laktató finomság. A receptet az interneten találtam és nagyon bevált. Régen nem szerettem a máglyarakást, de mára már más a helyzet és szívesen készítem illetve fogyasztom is! :)
Hozzávalók:
- 6 db kifli
- 3 db alma
- 5 dl tej
- 3 db tojás
- 12 dkg cukor
- vaníliás cukor
- 6 evőkanál lekvár
- fahéj
- 4 dkg vaj
Felkarikázzuk a kifliket, a tojásokat szétválasztjuk és a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük, majd ehhez hozzáadjuk a tejet és egyneművé dolgozzuk. Az összekevert masszát a kiflikre öntjük és jól összeforgatjuk, hogy mindenhol érje. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk és vékony cikkekre szeleteljük. Egy serpenyőbe vajat teszünk és ebbe pároljuk az almákat, amiket megszórunk cukorral és fahéjjal. Ha ez elkészült egy jénait kikenünk vajjal és elkezdjük rétegezni a hozzávalókat. Alulra kerül a kifli fele, majd mehet rá a párolt alma, a tetejére meg a kifli másik fele. A kiflik tetejét megkenjük 4 evőkanál lekvárral, én ribizli lekvárt használtam, de bármi más is lehet, ami otthon van. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és kb 15-20 percig sütjük majd kivesszük. A tojásfehérjét felverjük és hozzáadunk 2 evőkanál lekvárt, amit a kiflik tetejére kenünk. Ezt az egészet visszatesszük a sütőbe és barnulásig sütjük. Jó átvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése