2014. június 28., szombat

Rebarbara puding cseresznyével

Nem ettem soha rebarbarát, de mindig kíváncsi voltam, hogy milyen lehet. Aztán a tévében látta apukám ezt a receptet és elmesélte nekem. Ez alapján csináltam meg ezt a pudingot, ami nagyon ízlik. Az eredeti receptben eper van, de itthon cseresznye volt éppen, úgyhogy én ezzel készítettem el.


Hozzávalók:
  • 4-5 szál rebarbara
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom
  • 1 kiskanál fahéj
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 ek zselatin
  • 2 marék cseresznye
A rebarbarát megpucoljuk és 2 cm-es darabokra vágjuk. Serpenyőbe tesszük és megszórjuk a cukorral, majd közepes lángon pároljuk. Mehet bele a citrom leve és a fahéj, puhára pároljuk. A fele tejszínbe elkeverjük a zselatint. Ha a rebarbara már puhára párolódott, mehet hozzá a maradék tejszín illetve a zselatinos keverék is. Összekeverjük, aztán hozzáadjuk a kimagozott cseresznyét is. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Ha elkészült tálba tesszük és lehűtjük. Hidegen találjuk, friss gyümölccsel vagy tejszínhabbal. Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése