2014. március 17., hétfő

Bolognai spagetti

Nagyon sok elkészítési módja van a bolognai szósznak, én most egy nagyon gyors és egyszerű variációt mutatok, ami a mi kedvencünk otthon. Remek választás lehet ebédre vagy vacsorára. 


Hozzávalók (4 személyre):
  • 60 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db sűrített paradicsom
  • 1 db paradicsomlé
  • 1 evőkanál piros arany
  • bors
  • bazsalikom
  • oregánó
  • olaj
  • spagetti
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk, ekkor jöhet a fokhagyma. Mikor már jó fokhagyma illat van ráöntjük a paradicsomlevet, a sűrített paradicsomot és a piros aranyat, majd összekeverjük. Ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval. Az egészet összefőzzük és kész is a szósz. A spagettit forrásban lévő sós, olajos vízben megfőzzük. Ízlés szerint tálaljuk. Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése