2014. március 14., péntek

Csokis csoda

Ez a csokis keksz valami csoda, az oldal ahol rátaláltam a receptre az Barbi konyhája. Azonnal megtetszett, már csak azért is, mert csokis. Valamelyik nap olvastam egy aranyos dolgot és nekem, mint csokiimádónak nagyon megtetszett. Valahogy így szólt "a csokoládé kakaóbabból készül, ami fán terem, tehát egyfajta növény, következésképp a csokoládé gyakorlatilag saláta." Van benne igazság, úgyhogy ennek örömére én bátran eszem ezt a csokis csodát, reggelire, uzsonnára, nassolni vagy csak úgy :)


Hozzávalók (kb 24 db kekszhez):                                            A forgatáshoz:
  • 15 dkg étcsokoládé (jó minőségű)                                       5 dkg cukor
  • 12 dkg liszt                                                                         5 dkg porcukor
  • 3 dkg kakaó
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 8 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál tej
  • csipet só



A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk és hagyjuk kihűlni. Egy tálban összekeverjük a száraz anyagokat, azaz a lisztet, kakaót, sütőport, csipet sót. Ezután a vajat a cukorral habosra keverjük, majd jöhet hozzá a tojás. Mikor jól elkevertük az egészet, hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, majd jöhet a lisztes keverék illetve a tej, jól összekeverjük. Egy lágy tésztát fogunk kapni, amit folpack-ba csomagolunk és legalább 2 órára hűtőbe teszünk. Ha letelt az idő, kivesszük a hűtőből és 24 egyenlő részre osztjuk, amikből golyókat formálunk. A kis golyókat először kristálycukorba, majd porcukorba forgatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. 175 fokon 12-15 perc alatt készre sütjük. Sütés után még picit lágy lehet, de ahogy kihűl szépen megkeményedik a külső kirepedezett kéreg, belül pedig puha lesz. Jó étvágyat hozzá! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése