2014. március 26., szerda

Fokhagymakrém, ropogós krumplival

Nagyon szeretem a mártogatósokat, krémeket. Remek választás lehet mikor vendégeket várunk, kerti bulit tartunk vagy csak átjönnek a barátok és gyorsan kell valami harapnivaló. A receptet az interneten találtam és rögtön megtetszett.


Hozzávalók (4 adag) :
  • 3 fej fokhagyma
  • 10 ek olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint
  • 150 g tejföl
  • 1 ek majonéz
  • 1 kk pirospaprika
  • 6 db burgonya
Első lépésként a fokhagymákat gerezdekre szedjük és héjastól egy tepsibe tesszük, meglocsoljuk 5 evőkanál olívaolajjal, jól összeforgatjuk és 180 fokos sütőben 15 percig sütjük, figyeljünk rá, hogy ne égjen meg. Hűlni hagyjuk majd pedig megpucoljuk, a keményebb részeket levágjuk. Egy tálba tesszük a megpucolt sült fokhagymákat és villával összetörjük, majd hozzákeverjük a majonézt, a tejfölt, a sót, a borsot és a pirospaprikát. Ezzel el is készültünk a fokhagymakrémmel. A burgonyát megmossuk és felszeleteljük, majd feltesszük főni. Ha megfőtt akkor serpenyőben felhevítjük a maradék olívaolajat és aranybarnára pirítjuk a burgonyát, amit sózunk, borsozunk. Még melegen tálaljuk a fokhagymás mártogatóssal. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése