2014. március 2., vasárnap

Rakott kel

Ez az étel a testvérem kedvence, bármikor, bármennyit tudna belőle enni. Én is szeretem, mert kiadós és nagyon finom. Az elkészítse is gyors, bonyolultnak tűnik de ez csak a látszat, mert igazából nagyon könnyen megvan. :)


Hozzávalók :
  • 1 bögre rizs
  • 80 dkg darált hús
  • 1 nagy fej kelkáposzta
  • 1 fej hagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • sűrített paradicsom
  • piros arany
  • őrölt kömény
  • tejföl
A rizst megfőzzük. Egy edényben olajat forrósítunk, ebbe beledobjuk az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk és üvegesre pároljuk. Ha ez kész beletesszük a darált húst és fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával, hozzáteszünk 2 evőkanál piros aranyat és egy sűrített paradicsomot, majd felöntjük kb 1 dl vízzel, az egészet összefőzzük. Ezután belekeverjük a rizst és hűlni hagyjuk. Egy másik edényben vizet forralunk, sózzuk és egy kevés őrölt köményt teszünk bele. Ebbe tesszük a félbevágott, kitorzsázott kelkáposztát, levelenként. Puhára főzzük, ez kb 10 perc. Ha kész tálcára terítjük és hűlni hagyjuk. Egy tepsit kiolajozunk, majd beleterítjük a káposzta leveleket, erre kanalazzuk a tölteléket és így tovább rétegezzük, a legtetejére káposzta kerüljön, majd az egészet befedjük tejföllel. Borsot és pirospaprikát szórunk a tetejére. 200 fokos sütőben, 25-30 percig sütjük. Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése