Ez az étel a testvérem kedvence, bármikor, bármennyit tudna belőle enni. Én is szeretem, mert kiadós és nagyon finom. Az elkészítse is gyors, bonyolultnak tűnik de ez csak a látszat, mert igazából nagyon könnyen megvan. :)
Hozzávalók :
- 1 bögre rizs
- 80 dkg darált hús
- 1 nagy fej kelkáposzta
- 1 fej hagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- sűrített paradicsom
- piros arany
- őrölt kömény
- tejföl
A rizst megfőzzük. Egy edényben olajat forrósítunk, ebbe beledobjuk az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk és üvegesre pároljuk. Ha ez kész beletesszük a darált húst és fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával, hozzáteszünk 2 evőkanál piros aranyat és egy sűrített paradicsomot, majd felöntjük kb 1 dl vízzel, az egészet összefőzzük. Ezután belekeverjük a rizst és hűlni hagyjuk. Egy másik edényben vizet forralunk, sózzuk és egy kevés őrölt köményt teszünk bele. Ebbe tesszük a félbevágott, kitorzsázott kelkáposztát, levelenként. Puhára főzzük, ez kb 10 perc. Ha kész tálcára terítjük és hűlni hagyjuk. Egy tepsit kiolajozunk, majd beleterítjük a káposzta leveleket, erre kanalazzuk a tölteléket és így tovább rétegezzük, a legtetejére káposzta kerüljön, majd az egészet befedjük tejföllel. Borsot és pirospaprikát szórunk a tetejére. 200 fokos sütőben, 25-30 percig sütjük. Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése