2014. március 10., hétfő

Mézes-mustáros csirkemell,ropogós tócsnival és friss salátával

Ez az étel egy igazán kiadós ebéd. A tócsninak nagyon sok változata és neve ismert, röszti vagy lepcsánka kinek, hogy tetszik. Én nagyon szeretem, mert gyorsan elkészül, úgy alakítható és ízesíthető ahogyan szeretnénk, nem utolsó sorban pedig nagyon laktató. 


Hozzávalók (4 adag) :

Mézes-mustáros csirkemell:
  • 80 dkg csirkemell filé 
  • olaj
  • só, bors, csirke fűszersó 
  • 5 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál méz

Tócsni:
  • 80 dkg burgonya
  • 2 tojás
  • 3 púpozott evőkanál liszt
  • só, bors, fokhagyma, chili - ízlés szerint
Saláta:
  • jégsaláta
  • 2 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • só, bors, citrom 
Első lépésként kockára vágjuk a csirkemell filét. Egy tálban elkészítjük a mustáros pácot, összekeverjük az olajat, a mézet, a mustárt majd sózzuk,borsozzuk és teszünk bele egy kevés csirke fűszersót is. Ha több különböző mustárunk van otthon, tehetünk mindből egy keveset akkor még izgalmasabb lesz az étel. Majd jöhet bele a felkockázott csirke, jól összekeverjük és mehet a hűtőbe pihenni. Míg pihen nagy lyukú reszelőn lereszeljük a meghámozott, megmosott burgonyát majd hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet, összekeverjük és ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával, chilivel és amivel még szeretnénk. Addig hagyjuk pihenni míg megcsináljuk a salátát. Az összes zöldséget összevágjuk, sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk egy kevés citromlével és kész is a friss saláta. Ezek után egy serpenyőben olajat melegítünk és kisütjük a tócsnikat, kanállal adagoljuk ki majd kicsit lapítsuk szét, aranybarnára süssük majd óvatosan fordítsuk meg és tegyünk ugyan ezt a másik oldalával is, ha kész akkor papírtörlővel lefedett tálra szedjük. Közben egy másik serpenyőben a csirkemellet is megsütjük és már ehetünk is. Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése