Azért szeretem nagyon a gofrit, mert rengeteg módon variálható és a saját ízlésünkre tudjuk formálni. Lehet sima tészta, kakaós, fahéjas, vaniliás és még sorolhatnám. A feltétről meg nem is beszélve, ott tényleg csak a csillagos ég szabhat határt (lekváros, gyümölcsös, csokis, kókuszos) Akár sós gofrikat is készíthetünk, ahogy éppen kedvünk tartja. Én most egy nutellás-banános variációt mutatok :)
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 10 dkg olvasztott vaj
- 2,5 dl tej
- csipet só
- ízlés szerint fahéj
- banán
- nutella
- tejszín
A száraz hozzávalókat összekeverjük, azaz a lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot, a csipet sót. A tojásokat szétválasztjuk és a tojások sárgájához keverjük a tejet, az olvasztott vajat illetve a száraz anyagokat, az egészet jól elkeverjük. A tojások fehérjét felverjük és óvatosan a masszához adjuk. Gofrisütőben kisütjük a gofrikat. A banánt felkarikázzuk, a tejszínt felverjük egy kevés porcukorral. A kisült gofrikat megkenjük nutállával, banánkarikákkal és tejszínhabbal tálaljuk. Jó étvágyat. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése