2014. március 19., szerda

Nutellás-banános-tejszínhabos gofri

Azért szeretem nagyon a gofrit, mert rengeteg módon variálható és a saját ízlésünkre tudjuk formálni. Lehet sima tészta, kakaós, fahéjas, vaniliás és még sorolhatnám. A feltétről meg nem is beszélve, ott tényleg csak a csillagos ég szabhat határt (lekváros, gyümölcsös, csokis, kókuszos) Akár sós gofrikat is készíthetünk, ahogy éppen kedvünk tartja. Én most egy nutellás-banános variációt mutatok :) 


Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 2,5 dl tej
  • csipet só
  • ízlés szerint fahéj 
  • banán
  • nutella
  • tejszín
A száraz hozzávalókat összekeverjük, azaz a lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot, a csipet sót. A tojásokat szétválasztjuk és a tojások sárgájához keverjük a tejet, az olvasztott vajat illetve a száraz anyagokat, az egészet jól elkeverjük. A tojások fehérjét felverjük és óvatosan a masszához adjuk. Gofrisütőben kisütjük a gofrikat. A banánt felkarikázzuk, a tejszínt felverjük egy kevés porcukorral. A kisült gofrikat megkenjük nutállával, banánkarikákkal és tejszínhabbal tálaljuk. Jó étvágyat. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése