2014. március 4., kedd

Tepsis burgonya

Ha nincs sok időnk de mégis meleg életre vágyunk, ami nagyon gyorsan kész van de mégis olyan ízletes mintha órákig készítettük volna, akkor ez a tepsis burgonya az ideális választás. Egyik nap akadtam rá a nosalty-n és rögtön meg is csináltam. Tuti siker! :) 


Hozzávalók :

  • 4 burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szál kolbász
  • só, bors, pirospaprika
  • majoránna
  • chili pehely ( ízlés szerint) 
  • olaj 
A burgonyát megpucoljuk és cikkekre vágjuk, ugyan ezt tesszük a hagymával is, majd tepsibe tesszük. Megfűszerezzük a sóval, borssal, pirospaprikával, majoránnával és a chili pehellyel ízlés szerint, majd az egészet meglocsoljuk olajjal és összeforgatjuk. 180 fokos sütőben 15 percig sütjük, amíg nagyjából megpuhul a burgonya, néha megforgatjuk. Közben felkarikázzuk a kolbászt és a fokhagymát. Ha már majdnem puha beletesszük a kolbász és további 10 percig sütjük, majd az utolsó 2 percben a fokhagymát is hozzáadjuk. Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése